Известие

Collapse
No announcement yet.

Още една чуденка за 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Айде вечния спор. Ми аз карам такава кола, с този мотор. Разход в града от 8.5 до 11 бензин. Според карането. На газ е литър отгоре.
    Окачването какви са тия глупости, за над 1000 лв бре момче? Свещите на NGK, са около 100 лв комплекта. Бош и сие се намират за около 50-60. Какви 250 лв те гонят? Тия тъпотии бият, рекордите на доста хора от форума.

Comment

Колежке, потърси си 1.9 JTD 115 и ще останеш доволна.
      Не се хвърляй на бензина, нищо, че е с Еленска регистрация и това те устройва.
      Окачването, колко да се разбива, при каране основно по магистрали Струма и Люлин?
      Дори да се разбие, горен носач ТРВ, ако човек ползва отстъпка се намира под 100лв.
      Долен носач може да се сложи и ментак, пак изкарва 40-50 000км, отново е под 100лв.
      Нищо кой-знае-колко скъпо няма в 147 JTD 115.
      1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
        Мдаа, а другите коли нямат окачване, нямат ламбди сонди и горят по 5/100 бензин градско
        Факт е, че когато са проектирали бензинките последното, с което са се съобразили е разходът на гориво.

---------- Post added at 20:50 ---------- Previous post was at 20:41 ----------

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
        Айде вечния спор. Ми аз карам такава кола, с този мотор. Разход в града от 8.5 до 11 бензин. Според карането. На газ е литър отгоре.
        Окачването какви са тия глупости, за над 1000 лв бре момче? Свещите на NGK, са около 100 лв комплекта. Бош и сие се намират за около 50-60. Какви 250 лв те гонят? Тия тъпотии бият, рекордите на доста хора от форума.
        Младеж, едва ли си имал предвид NGK Double Platinum, чиято цена и на малките, и на големите е грубо около 35 лв. парчето (макар, че голямата свещ е една идея по-скъпа), повярвай ми притежавал съм 2 броя Twin spark-ове, имам идея кое колко струва. А колко прави 8 Х 35 лв. ти го оставям за домашно.
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Бензин си е бензин, и както и да го гледа човек, в градско си показва рогата, без значение от колата.
          А NKG свещи съм купувал за 150 лв. точно, не знам дали това им е реалната цена, но това е цената, на която съм купувал. Не е 250 категорично.
          Може да е 250 лв. в някой малък град, ако ги предлага някой сервиз, който е единствен за региона, и майстора се прави на интересен и се чуди кого да "одере".
          От малък град съм и затова не се доверявам на сервизи тук, всичко е много по-скъпо, та си имам на идея какво говоря. Да не говорим, че при нас само на едно място се занимават и с Alfa, и ги дерат.
          Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
            А NKG свещи съм купувал за 150 лв. точно, не знам дали това им е реалната цена, но това е цената, на която съм купувал. Не е 250 категорично.
            +1

Запалителни свещи к-т NGK (BKR6EKPA и PMR7A): 160 лв.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Комплекта е 160 лв, да, но със зверска отстъпка от 40%.
              А ако не ползваш отстъпка?

Comment

Аз говоря за нормални NGK, дето струват много под 250 лв. И се сменят на 60 хил километра. Тоест ако минаваш по 12 хил на година, през 5 години ще купуваш свещи. Да не говорим за други марки, дето са по-евтини от NGK. Но ще ги сменяш по-често. Тук говорим за 105 коня TS.

Comment

Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщение
                  Факт е, че когато са проектирали бензинките последното, с което са се съобразили е разходът на гориво. [COLOR="Silver"]
                  Факт е, че 156 2.0тс 155 коня гори колкото Ауди а4 1.8 125 коня. Карам ги и двете.
                  А бмв 320 150 коня гори с 2-3 литра повече.
                  Алфата върви повече и от двете.

Пробвай с някоя друга измислица.
                  156 2.0TS

Comment

То оригиналните 8-те струват 90€=175лв
                    Който са пак NGK,отделен е въпроса пък колко ментета има на тия NGK
                    Last edited by eproHD; d.m.y г., 21:43.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                    sigpic

Comment

http://avtovip1.com/index.php?id_pro...roller=product
                      http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=4&show=1
                      https://www.autodoc.bg/ngk/1041302
                      http://motodepo.net/sveshti-za-motor...-ngk-2513-iu22
                      От 4 сайта - сходни цени, няма какво повече да кажа. Сега очаквам да ми постнете цените от 160 лв./комплекта.
                      Айде де.

---------- Post added at 21:21 ---------- Previous post was at 21:20 ----------

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                      Факт е, че 156 2.0тс 155 коня гори колкото Ауди а4 1.8 125 коня. Карам ги и двете.
                      А бмв 320 150 коня гори с 2-3 литра повече.
                      Алфата върви повече и от двете.

Пробвай с някоя друга измислица.
                      За разлика от теб съм притежавал 2 броя 156-ца 2.0ТС, не ми обяснявай кое колко върви и кое колко харчи, щото имам преки наблюдения .

Comment

За разлика от теб съм притежавал 2 броя 156-ца 2.0ТС, не ми обяснявай кое колко върви и кое колко харчи, щото имам преки наблюдения .
                        Ся остана само да кажеш, че твойте 2 спарка са харчели повече и от таралясниците от подписа ти.

Спри се бе, човек. На доста от нас спарковете са ни N-то возило, та имаме и база за сравнение.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Ся остана само да кажеш, че твойте 2 спарка са харчели повече и от таралясниците от подписа ти.

Спри се бе, човек. На доста от нас спарковете са ни N-то возило, та имаме и база за сравнение.
                          Веднага ти казвам колко харчеха - единия харчеше около 13.5 градско, а другия около 14 градско (говоря за лятото), свещи, дебитомер, лаНда сонда - перфектни. Какво да се спирам, не виждаш ли какви глупости пишат - колата (вероятно на 300000 км. +) харчела 10/100, а чисто новата я дават 11.1/100. 10/100 може да харчи по наклон с попътен вятър.

Comment

Аз не казвам че НЕ харчи.
                            Казвам че и другите с тея кила и тея коне харчат колкото спарка.
                            156 2.0TS

Comment

Веднага ти казвам колко харчеха - единия харчеше около 13.5 градско, а другия около 14 градско (говоря за лятото), свещи, дебитомер, лаНда сонда - перфектни. Какво да се спирам, не виждаш ли какви глупости пишат - колата (вероятно на 300000 км. +) харчела 10/100, а чисто новата я дават 11.1/100. 10/100 може да харчи по наклон с попътен вятър.
                              Аз не оспорвам това, което казваш. Просто не съм съгласен с твърдението ти, че спаркът харчел повече от други сродни возила, защото проектантите му се били абстрахирали от разхода му. Има си физични закони и те са единствено верните. Накратко градският разход зависи основно от теглото на таралясника а не от мотора.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Освен това 11.1/100 ги измерват с качествен бензин, а не с на Златев пикнята.

Comment

Working...
                                X